Nyheter

LIVE – Prince Demi spurtade hem V4-finalen!

📁 Senaste nytt, Sportnyheter, Tips, Toppnyhet, Trav 🕔14.maj 2019
LIVE – Prince Demi spurtade hem V4-finalen!

Resultat lopp 9, V4-4: Prince Demi/Ulf Ohlsson smögs med, fick lucka och spurtade vasst långt ute i banan. Papiljotte/Per Linderoth sist, på 1400 kvar, utvändigt ledaren 900 kvar, pressade på och kopplade greppet på upploppet, nedspeedad. Uppger Class/Susanne H Osterling  ledningen, grepp i slutkurvan, fick ge sig till slut. Vinnarodds 9,26. V4-delade ut 1.850 kr och V3 gav 3.251 kr.

Resultat lopp 8, V4-3: Odexa/Micael Melander utvändigt om ledaren, kopplade greppet på upploppet och vann enkelt. Maggnetta/Kenth Åkerlund ledningen, passerad på upploppet men höll farten väl. Bonalita/John Östman andra ytter, höll farten till slut. Vinnarodds 1.28,9/2140 meter, odds 3,59, V4-värde 739 kr och V3-värde 191 kr.

Resultat lopp 7, V5-5, V4-2: Chacha Sisu/Magnus A Djuse höll upp ledningen, pressad under det sista halvvarvet, svarade ärligt över upploppet till en knapp seger. Balder Halbak/Jomar Blekkan tredje ytter, på halvvarvet kvar, fram snabbt i slutsvängen, höll farten väl. Caraway/Susanne H Osterling utvändigt ledaren, tryckte och med i segerstriden hela vägen. Segertid 1.13,2a/1640 meter. Vinnarodds 6,88. V5-utdelningen blev 10.967 kr. V4-värde 420 kr. V3-ärvde 41 kr.

Resultat lopp 6, V5-4, V4-1: Sunes Sommar/David Grundmann perfekt fram från bakspåret och uppe som trea invändigt på den första långsidan, ut i andra ytter, utvändigt ledaren på den sista långsidan, pressade sig till en enkel seger. Mellby Galanga/Magnus A Djuse säker start, fram utvändigt ledaren, pressade sig till spets mitt på den sista långsidan, kunde inte svara över slutrakan. Contest Trot/Isabella Gustafsson fjärde inner, fram invändigt och spurtade bra in som trea. Segertid 1.15,7a/2140 meter. Vinnarodds 6,96. V5-värde 5.135 kr. V4-värde 214 kr.

Resultat lopp 5, V5-3: Wilda Fille/Emilia Leo galopp från start, successivt fram, rygg ledaren inför upploppet och slog sig förbi till slut. Sort Gull/Anna-Lena Forsberg ledningen ledningen, höll ett bra tempo.  Åsarappen/Lena Fritz med invändigt i rygg på ledaren, hängde på bra utan segerchans. Segertid det nya svenska rekordet 1.25,3g/2160 meter, till i oddset 1,42. V5-värde 851 kr.

Resultat lopp 4, V5-2: Eclair Sisu/Magnus A Djuse rygg ledaren, lucka i slutkurvan, vass avslutning till en klar seger. Indine Keeper/Ulf Ohlsson utvändigt om ledaren, kopplade greppet på den invändige i slutkurvan, nedspeedad. Villila C.J. ledningen, pressad under slutvarvet, höll farten väl. Segertid 1.16,0/2160 meter. Vinnarodds 3,30. V5-värde 774 kr.

Resultat lopp 3, V5-1: Bara Fille/Stefan Edin bra iväg, övertog täten efter 500 meter, svarade säkert hela vägen. Höjanna/Jenny Björk ledningen, släppte efter 500 meter, fick chansen in på upploppet och avslutade bra utan segerchans. Skorpion/Rikard N Skoglund utvändigt ledaren, höll farten godkänt. Galopper på den betrodda trion Åsafaksen, Minessa och Husnäs Elving. Segertid 1.27,8/2640 meter och oddset blev 21,40. V5-värde 416 kr.

Resultat lopp 2: Google Sisu/Mats E Djuse ledningen, svarade bestämt och höll undan säkert. Empty The Tanks/Ulf Ohlsson utmanande om ledningen, ned i rygg i den första svängen, utvändigt om ledaren varvet kvar, provade att utmana och höll farten väl utan att komma förbi. Geant Royal/Martin P Djuse utvändigt i kön, fram från den sista långsidan i tredjespår och avslutade positivt. Segertid 1.16,6/1640 meter.  Vinnarodds 16,05.

Resultat lopp 1: Obelix Rex/Robert Skoglund tredjespår runt den första kurvan, kördes fram till täten innan den andra kurvan, drog undan och var överlägsen. V.Viking/Lars Blomqvist med där framme hela tiden, först utvändigt, höll farten bra. Forsberg/Jan-Olov Persson i kön, fram mellan hästar på den sista långsidan, ut på upploppet och avslutade godkänt. Segertid 1.30,6/2160 meter. Vinnarodds 3,55.

Dags för det första loppet om tre minuter – banan ser fin ut idag!

Skoinfo – förändringar som inrapporterats.

V5-1: Höjanna skor runt om.

V5-2: 2 Appassionata, 7 Crescent skor runt om.

V5-3: 2 Järvsö Jansing barfota fram.

V5-4, V4-1: 2 Mellby Galanga och 10 Alice Ruda Skor runt om, 9 Glorious Tooma barfota fram.

V5-5, V4-2: 7 Bionacle Man och 11 Balotelli Crown barfota bak, 12 Uposatha barfota fram.

V4-4: 5 Dex Dynamite barfota fram, 6 Martha Lou skor runt om, 7 More Muscles barfota fram, 12 M.T.Furyk barfota bak.

Ikväll är det trav i Östersundtravet och här kan ni på hemsidan följa vad som händer inför tävlingarna och sedan LIVE-rapporter från loppen. Det kommer under dagen löpande in programförändringar, intervjuer, V5-analyser och V5-förslag!

Programförändringar

Strukna hästar

Lopp 4: 8 Crusable

Lopp 8: 4 Skjönneberg Rosita

Intervjuer

Jan-Olov Persson

– Forsberg (lopp 1) är ju Kins häst. Han har fart, men har svårt att uppföra sig riktigt. Svårbedömt!

– Hjalmar Box (lopp 1) är mera stabil så här långt och har gått bra. Det är Jills pappa som är med så att hon får köra.

– Björlifax (V5-1) är stark så distansen går bra. Han vinner inte så ofta, men är säkert långt framme.

– Skorpion (V5-1) gick ett bra lopp i Gävle över tretusen meter senast. Distansen går bra och han dyker säkert upp där framme. Det kanske är fördel honom på förhand av mina två.

– Wilda Fille (V5-3) är ju svensk mästare i monté för just Emilia Leo så det klart att han räknas med segerchans. Jag är dock inte helt säker på att han slår stallkompisarna, som också är bra.

– Lex Peidei (V5-3) är snabb, trivs fint i disciplinen och kan mycket väl spurta ned alla.

– Tand Tuff (V5-3) gör debut i monté, vilket jag tror passar ypperligt för just honom. Han har fin form och jag trycker att ni skall bevaka honom också.

– Varg Faks (V4-3) återkommer efter ett långt uppehåll. Han är snabb och kommer säkert att lyckas bra framöver. Här är det tillägg över kort distans och det är inte det enklaste, säger Jan-Olov Persson.

Oscar Berglund

Indine Keeper (V5-2) – Hon hostade till vi skulle in till stan senast när vi skulle starta och hon fick en halsinfektion. Nu är hon tillbaka i jobb igen och känns så bra hon kan göra. Hon duger fint i årgångsloppen, men det har strulat så mycket. Hon har inte fått några snabba banjobb inför detta, men hon är bra och jag vill att Ulf kör optimistiskt. Vi siktar på E3-kval på Gävletravet efter detta och jag vill att hon skall ha få ett rejäl genomkörare i kroppen. Jag håller henne väldigt högt och det måste vara en toppchans!

Mellby Galanga (V5-4 och V4-2) – Han är väldigt grundkapabel och visade 1.12/2000 meter efter galoppen inom V75 senast och det vara inte tomt i mål. Han trampade sig på ett framben, men känns bra igen. Vi provade med halvstängt och jänkarvagn senast och han blev alldeles tokig i början. Nu återgår vi i utrustning. Vi får ta det lugnt i början så han travar till sig. Jag tror inte att det är någon större galopprisk och sedan vill jag att Ulf kör optimistiskt.

De båda är spikar inom programtipset. Tycker du att det är rätt värderat?

– Jag hade också spikat dem om jag hade tippat, säger Oscar Berglund.

Per Linderoth

Papiljotte (V4-4) är opererad i framknäna inför den här säsongen och känns klart mera stabil i år, men hon var för peppad senast. Samma spår igen och det är inte det bästa, så vi får bara vända upp rätt och ta det lugnt i början denna gång. Hon är riktigt bra för klassen annars och även om formen inte är på topp så tror jag att hon går runt dem.

Är det en bra spik inom V4-spelet?

– Det är en toppchans felfri, ja men om hon galopperar så har hon väldigt svårt att ställa sig, så det vill ju till att hon går felfritt, säger Per Linderoth.

Robert Skoglund

– Obelix Rex (lopp 1) hade säkert vunnit utan den andra galoppen senast. Vi hade en för lång käk på honom, så det får vi ändra. Han var konstig når han kom till mig för ett par månader sedan, men har släppt till fint nu. Det måste vara en fin segerchans.

– Åsafaksen (V5-1) har spår 4, men det tror jag inte är några problem även om Ulf får ta en lugnare start. Jag och Ulf tror att han kan gå en bra bit upp i klasserna och det bli säkert en offensiv styrning. Det har funnits mycket krafter i behåll i de senaste segrarna, men det är tuffare emot denna gång. Distansen är nog en fördel eftersom han är så stark.

– Suited Broline (V5-5 och V4-3) blev störd in i den första kurvan senast, men formen är fin och hon är inte så tokig. Jag tycker nog att hon är bäst på speed, säger Robert Skoglund.

Ulf Ohlsson

– Empty The Tanks (lopp 2) vet jag inte så mycket om. Svante brukar ju ha hästarna i ordning då de kommer ut.

– Åsafaksen (V5-1) har ju gått riktigt bra på sistone, men är inte helt att lita på. Vi får köra felfritt till att börja med och sedan skall han vara med i striden. Jag vill inte lägga upp något taktiskt på förhand. Jag tycker däremot att motståndet ser bättre ut denna gång.

– Indine Keeper (V5-2) har ju rapporterats jobba bra, men det har strulat. Nu får vi se om hon kan leverera också. Det är nog min bästa chans för dagen.

– Global Wilderness (V5-5) tycker jag har varit sådär, men det blev tydligen bättre då hon gick barfota och med jänkarvagn. Läget är bra och jag hoppas att hon duger.

– Backhammer (V4-3) tycker jag är en fin häst. Han var tydligt bra senast, men det känns ändå lite svårbedömt med chanserna.

– Prince Demi (V4-4) ligger jag lite lågt med, säger Ulf Ohlsson.

Från Svante Båths hemsida hittar vi följande:

– Empty The Tanks: (lopp 2) Skötte sig bra i kvalet och har även tränat bra efteråt. Han är förberedd i nivå med hur mina debutanter brukar vara och jag tror han kan göra ett bra lopp direkt. Jag har dålig koll på motståndet men dyker det inte upp något extra då måste min vara ett tidigt bud. Skor runt om.

– Global Wilderness: (V5-5) Var riktigt positiv senast då hon gick barfota för första gången i år. Det känns som att formen blir allt bättre och jag tror på en fin insats igen. Hon får gå utan skor den här gången också och när dessutom läget blev perfekt då är det inte omöjligt att hon kan dyka upp i segerstriden.

I Markus Pihlströms hemsida står följande:

– Appassionata (V5-2) Galopperade senast och vi gör en del ändringar i utrustningen. Läget är intressant och jag hoppas att hon gör en bra prestation. Det är några bra hästar med i loppet. Men skulle hon löpa upp till sin fulla kapacitet så är hon bra. Men vi ligger lågt tills hon visat att hon är bra i lopp. Barfota bak, stängt huvudlag och vanlig vagn. Chansvärdering:6

 

V5-analysen

Åsafaksen verkar vara mycket med stabil med goggles och Skoglund låter uppåt. Jag tror att han körs till ledningen tidigt och anför hela vägen. För de som garderar är tilläggshästarna vassa och Skorpion var stark senast. I V5-2 tror jag att Indine Keeper är överlägsen sina konkurrenter och vinner! Ulf kör till tidigt, övertar, drar under och vinner om hon fungerar fullt ut. I V5-3 är Wilda Fille given och är stor favorit, men han har kommit upp i klasserna snabbt och jag väljer att gardera och hoppas på skräll. Persson varnar för sina båda andra hästar, så pass upp! Svårtippat i det sista V5-loppet. Det kan gå undan inledningsvis och det är möjligt att Secret Of Joy kommer till ledningen. Han blir i så fall svårstoppad, men kommer han inte förbi är det vidöppet! Vi tar med alla och hoppas på en skräll!

V5-förslaget 84 rader

Avd.1: 4 Åsafaksen res. 7, 3

Avd.2: 5 Indine Keeper res. 4, 1

Avd.3: 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 res. 2, 1

Avd.4: 2 Mellby Galanga res. 12, 4

Avd.5 1-12 res. 5, 2

 

 

 

Liknande Artiklar